SAMSUN / İLKADIM - Derecik İlkokulu

Derecik İlkokulu

Derecik Mahallesi Derecik Caddesi No66 İlkadım / Samsun
Vizyon
Öğrencilerin Türk Milli Eğitiminin genel ve özel amaçları ve Milli Eğitim İlkelerine uygun olarak; gelişen teknolojiyi yakından izleyerek ve kültürümüzden gelen yöresel işlerin yaşatılmasını; iş ve hizmet sektörüne uygun üretken bireyler haline gelmesini sağlamak.
Misyon
Çağdaş yeniliklere açık, üretim çeşitlerini artıran üreten, ürettiklerini değerlendiren bireyler yetiştirmek.
9.00-14-45
Doğalgaz- Kalorifer
Belediye Otobüsü, Dolmuş, Özel Araç ile yapılır.
Yerleşim Yeri
Derecik, Samsun´a 5-6 km. mesafede Ankara yolu üzerinde, Yeşilkent Beldesine bağlı bir mahalledir. Eskiden Rum yerleşim yeri olan Derecik´e 1924 yılında mübadele sonucu Yunanistan´ın Drama kasabasına bağlı Karacaköyden gelen 287 Türk´ün oluşturduğu 79 hane yerleştirilmiştir. Köy mektebi ve hatibi için 21 dönümlük arazi tahsis edilmiştir.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Derecik, Samsun´a 5-6 km. mesafede Ankara yolu üzerinde, İlkadım Belediyesine bağlı bir mahalledir.