T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAMSUN / İLKADIM - Derecik İlkokulu

DERECİK İLKOKULU TARİHÇESİ

    Derecik, Samsun'a 5-6 km. mesafede Ankara yolu üzerinde, İlkadım Belediyesine bağlı bir mahalledir. Eskiden Rum yerleşim yeri olan Derecik'e 1924 yılında mübadele sonucu Yunanistan'ın Drama kasabasına bağlı Karacaköy'den gelen 287 Türk'ün oluşturduğu 79 hane yerleştirilmiştir. Köy mektebi ve hatibi için 21 dönümlük arazi tahsis edilmiştir.

    1940-1941'de bu okulun tekrar açıldığı ve eğitmen olarak da Derecikli Emin Gülşen görevlendirilmiştir. Bu okulda 3. sınıfa kadar eğitimin verildiği, ilerleyen yıllarda yeni öğretmenlerin gelmesiyle eğitimin 5. sınıfa kadar devam ettiği de söylenmektedir.

    1965-1966'da şu anki okulumuzun bulunduğu yere yeni bir okul binası yapılmış; ancak bina bazı nedenlerden dolayı çatlayıp, kullanılamaz hale gelmiştir. Okulun arsası Hasan Karakaş tarafından bağışlanmıştır. 1975'te bu okul yıkılıp, bir ara sağlık ocağı olarak kullanılan ve şimdi ek bina olarak kullandığımız tek katlı okul binası yapılmıştır. Bu inşaat devam ederken caminin yakınındaki lojman ve Kuran kursu olarak kullanılan binalarda öğrenciler eğitimini devam ettirmişlerdir.Bahsedildiğine göre; 1970'li yıllarda Duriye Öğretmenin öğrencilerinden iş sahibi olmayan yokmuş.

    1989-1990 eğitim öğretim yılında caminin yakınına bir ortaokul açıldı. Bu arada yetersiz gelen ilkokul binasının alt tarafına şu anki üç katlı okul binası yapıldı. 1995 yılı şubat ayında yeni yapılan binaya ilkokul ve ortaokul öğrencileri gelip, okullar birleştirildi. Boşalan ilkokul binası da Derecik Sağlık Ocağı olarak kullanılmaya başlandı.

    Okulumuz bir ana bina ve bir ek binadan oluşmaktadır. Okulumuzun Ana Sınıfı ek binada almaktadır. 
    Müdür odası, Müdür yardımcı odası, Öğretmenler odası, depo, hizmetli odası, ana binamızda yer almaktadır. Binamızda11 derslik mevcuttur. Ayrıca kantinimiz mevcuttur.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.02.2017 - Güncelleme: 12.08.2021 14:05 - Görüntülenme: 880
  Beğen | 1  kişi beğendi